AekLovers

Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου 2010

Φάκελος "Ντούσαν Μπάγιεβιτς"

Σχόλιο:
Τέλος από την ΑΕΚ, ο Ντούσαν, άλλοι θα χαίρονται άλλοι θα λυπούνται, άλλα θα λησμονήσουν, άλλοι θα φανούν αδιάφοροι περιμένοντας τον αντικαταστάτη (από αυτούς είμαι και εγώ, και ήμουν πάντα..)

Πολύ αναρωτιούνται μα καλά γιατί έφυγε χθες ο Μπάγιεβιτς, επειδή χάσαμε 3-1, δηλαδή τι να έκανε να έμπαινε να βάλει γκολ. αλλαγή έκανε από τα αποδυτήρια το Λεο που πήγε καλά (βέβαια σκέφτηκε στο 1-0, την ώρα που έχανε να βάλει τον Πατσατζόγλου..), ρωτάει λοιπόν, γιατί φεύγει..?? πολύ απλά γιατί δεν πήγαινε άλλο, γιατί αν ήταν οποιοσδήποτε άλλος στη θέση του, καλώς κακώς, θα είχε φύγει σίγουρα ήδη.

θα συνοψίσω τα αντικειμενικά δεδομένα αποχώρησης.
 • Ο Μπάγιεβιτς χαράμισε σχεδόν 2,5 αγωνιστικές σεζόν, χωρίς η ομάδα να έχει αγωνιστική πρόοδο, και ειδικά συνδυαζόμενη με αποτελέσματα.
 • Ο Ντούσαν Μπάγιεβιτς, από την δεύτερη επιστροφή του δημιούργησε κόντρες, και αντιπαραθέσεις στο στρατόπεδο των οργανωμένων, αυτή η κόντρα όλο και φούντωνε το τελευταίο καιρό.
 • Μεγάλο ρόλο στην παραμονή του το καλοκαίρι, έπαιξε ο Παππάς και οι επαφές του Παππά με τον Μελισανίδη, τα δεδομένα δείχνουν αδιαφορία του Τίγρη, έτσι και ο Ντούσκο που ήθελε τον φίλο του στην ΠΑΕ, βλέπει ότι αυτό το ενδεχόμενο απομακρύνεται.
 • Καθαρά αγωνιστικά, ο Ντουσκο ειδικά στο κοουτσάρισμά έκανε πολλά λάθη, πολλές φορές παρόλο που η ομάδα έχανε, εκείνος επέμενε να κάνει αλλαγές στο 78'.
 • Όταν η ΑΕΚ, πήρε το πρωτάθλημα στο χορτάρι πριν 3 χρόνια είχε δηλαδή πολύ καλύτερη ομάδα από ότι έχει τώρα, με εξαίρεση τον Ριβάντο δεν νομίζω. Έχει όμως τώρα Σκόκο και Τζιμπούρ.
Πλεονεκτήματα Απομάκρυνσης Ντούσαν
 • Δεν θα υπάρχουν δικαιολογίες για το αποτέλεσμα, αν η ομάδα συνεχίσει να χάνει θα φανεί κατά πόσο αυτοί οι παίκτες δεν μπορούν.(βέβαια από την άλλη ο Μπάγιεβιτς είχε βγει και είχε πει ότι αυτοί οι παίκτες κάνουν για να πάρει η ομάδα το πρωτάθλημα.)
 • θα σταματήσει η κόντρα μεταξύ των οργανωμένων, και επιτέλους όλη η Original, θα ξαναέρθει στο γήπεδο, και θα δούμε την παλιά καλή και φλογερή Original 21, Αυτή που όλοι μας λίγο πολύ κράζουμε, αλλά όλοι την βγάζουμε video όταν πάμε γήπεδο.
 • κάποιοι παίκτες δεν γούσταραν να παίζουν για τον προπονητή τους, με την έλευση καινούργιου προπονητή, θα έχουν άλλη όρεξη να προσφέρουν για να κερδίσουν και την εκτίμηση του.
 • θα έρθει ένας προπονητής όπως δείχνουν τα στοιχεία με πιο φρέσκες αντιλήψεις και γνώσεις ποδοσφαίρου.
Μειονεκτήματα Απομάκρυνσης Ντούσαν
 • πιθανή αντίδραση μερίδας κόσμου που συμπαθούσαν τον Μπάγιεβιτς, και ήταν μεγάλη αυτή η μερίδα. 
 • χάνεται από την ΑΕΚ ένα αγνό κιτρινόμαυρο τμήμα της ιστορίας της με ότι συνεπάγεται αυτό.
 • φεύγει ένας προπονητής που ξέρει απολύτως την Ελληνική νοοτροπία.
 • φεύγει ένας προπονητής που έχει την δύναμη να φτιάχνει νεαρούς παίκτες.
Συμπέρασμα:
Το θέμα με την απάθεια εως την οργή προς το πρόσωπο του Ντούσαν, είχε φτάσει σε απροχώρητο σημείο κυρίως από τους οργανωμένους, οι οποίοι είχαν φτάσει σχεδόν στο σημείο να κυνηγούν ό ένας τον άλλον λες και είναι ΑΕΚτζίδες και Ολυμπιακοί.
Αλλά να τονιστεί και κάτι άλλο σε αυτό το σημείο, υπήρχαν οπαδοί που ΔΕΝ έχουν πατήσει γήπεδο εδώ και 2 χρόνια, λόγω Μπάγιεβιτς, και δεν είναι της Original.

Κατά τα άλλα περιμένουμε έναν πραγματικό προπονητή, πιστεύω θα είναι.., πάντως οι περισσότεροι από τους Ισπανούς προπονητές που βγήκαν στη δημοσιότητα ως υποψήφιοι οι περισσότεροι δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τους Πεσέιρο, Μουνιόθ, Μπερέτα, Μαλεζάνι κλπ. που ήρθαν στην Ελλάδα και έφυγαν νύχτα.. αντιθέτως ο Μπολόνι είναι καλός προπονητής και όπου πήγε άφησε έργο π.χ, Σπόρτινγκ Λισαβώνας  νταμλπ και σούπερ καπ, Στανταρ Λιέγης, Πρωτάθλημα, Σούπερ καπ
σε λίγο Παππάς και Αδαμίδης, θα καθορίσουν το ύψος του συμβολαίου του νέου προπονητή.., ίδωμεν.

Καλη μέρα ΑΕΚάρα μου..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου