AekLovers

Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

Το ΣΤΕ βάζει σοβαρά εμπόδια για άλλη μια φορά σε έργο της ΑΕΚ


Απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας έκρινε μη νόμιμο το σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος που αφορούσε την πολεοδομική μελέτη επέκτασης της περιοχής του αθλητικού κέντρου στη θέση «Μαζαρέσκο» του Δήμου Σπάτων.





Συγκεκριμένα το δημοσίευμα του ΑΠΕ αναφέρει:"Το ΣτΕ απαγόρευσε την κατασκευή αθλητικού κέντρου στα Σπάτα Αττικής. Το Ε’ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας με την υπ’ αριθμ. 214/2010 γνωμοδότησή του έκρινε μη νόμιμο σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος που αφορούσε την πολεοδομική μελέτη επέκτασης της περιοχής του αθλητικού κέντρου στη θέση «Μαζαρέσκο» του Δήμου Σπάτων.
Σύμφωνα με το σχέδιο Π.Δ., προβλεπόταν η πολεοδομική επέκταση της εκτός σχεδίου περιοχής «Μαζαρέσκο», έκτασης 145 στρεμμάτων, προκειμένου να κατασκευαστεί αθλητικό κέντρο για την προπόνηση ομάδων της Α’ Εθνικής Κατηγορίας, την κατασκευή μικρότερων αθλητικών εγκαταστάσεων, όπως και την ανέγερση κτιρίων πολιτιστικών εκδηλώσεων, κοινωνικής πρόνοιας, εκπαίδευσης κ.λπ. Από το ΣτΕ κρίθηκε μη νόμιμο το σχέδιο Π.Δ. του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενεργειακής και Κλιματικής Αλλαγής, καθώς αποκλίνει η γνωμοδότηση του Κεντρικού Συμβουλίου Χωροταξίας, Οικισμού και Περιβάλλοντος (ΚΣΧΟΠ), την οποία υιοθέτησε το υπουργείο από την αρνητική εισήγηση της Διευθύνσεως Πολεοδομικού Σχεδιασμού του ίδιου υπουργείου. Ακόμη, αναφέρει το ΣτΕ ότι η Διεύθυνση Πολεοδομικού Σχεδιασμού έχει αντιρρήσεις για την κατασκευή των πολιτιστικών, εκπαιδευτικών κλπ. κτηρίων"

*Η ομάδα όπως όλα δείχνουν θα μπεί στο νέο προπονητικό στα μέσα Νοεμβρίου. με 3 μήνες καθυστέρηση δηλαδή από τον αρχικό σχεδιασμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου