AekLovers

Πέμπτη, 14 Οκτωβρίου 2010

Συνέντευξη Σγουρού για το Γήπεδο

Ο κ. Σγουρός μίλησε για τη συνάντηση που είχε με τους ισχυρούς άνδρες της ΑΕΚ και τόνισε ότι πιστεύει πως είναι εφικτή η λύση της Νέας Φιλαδέλφειας για την κατασκευή γηπέδου.

«Μετά από τηλεφώνημα του προέδρου της ΑΕΚ μου τέθηκε το θέμα δημιουργίας του γηπέδου στη Φιλαδέλφεια που γκρεμίστηκε για τους γνωστούς λόγους με αποτέλεσμα να μην έχει γήπεδο η ομάδα. Στη συνάντηση ήταν και ο κ. Παππάς. Συμφωνήσαμε πως το πρώτο και ουσιαστικότερο είναι η μελέτη που πρέπει να είναι σύννομη με τις διαδικασίες που προβλέπει το Σύνταγμα και οι νόμοι. Ερασιτεχνική, ΠΑΕ, δήμος και νομαρχία οφείλουν να συνεργαστούν για την κατασκευή του γηπέδου. Η ΑΕΚ πρέπει να αποκτήσει δικό της σπίτι».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε με τα καλύτερα λόγια στους ανθρώπους που κρατάνε τις τύχες του «Δικέφαλου».

«Αδαμίδης και Παππάς είναι άξιοι ηγέτες μιας ιστορικής ομάδας. Ο Αδαμίδης είναι ένας σωστός άνθρωπος. Είναι ο τέλειος συνδυασμός σωστών ανθρώπων που γνωρίζουν καλά τις ανάγκες της περιοχής. Έχουν σχέδιο και ξέρουν πώς θα το πραγματοποιήσουν. Σίγουρα θα υπάρξουν προβλήματα και εκεί θα δούμε ποιοι θα τους βοηθήσουν. Τους εύχομαι καλή επιτυχία σε αυτήν την προσπάθεια. Δικαιούνται το σπίτι τους στο πλαίσιο του νόμου».

Ο νομάρχης Αττικής μίλησε για τις ενέργειες που έχουν γίνει επί θητείας του σε άλλες αθλητικές εγκαταστάσεις.

«Όλα μπορούν να αντιμετωπιστούν, υπάρχουν λύσεις για όλα τα θέματα που τυχόν προκύψουν από αντιδράσεις ενός ή δύο ανθρώπων. Αυτό που μετράει είναι η διάθεση και η δυνατότητα. Όπως πήραμε απόφαση να ανακατασκευή του κλειστού της Αρτάκης στο νομαρχιακό συμβούλιο, έτσι μπορούμε να κάνουμε και με τη Φιλαδέλφεια. Έτσι φτιάξαμε και το κολυμβητήριο του Αγίου Κοσμά που ήταν σε πολύ κακή κατάσταση.

Αν η ΑΕΚ ερχόταν νωρίτερα, θα είχαν ωριμάσει όλες οι διαδικασίες. Πρέπει πρώτα να κατατεθεί η μελέτη, που να δείχνει ότι το το έργο είναι νόμιμο και περιβαλλοντικά. Μέσα στη μελέτη πρέπει να υπάρχει έλεγχος για όλες τις δράσεις και τις καταστάσεις και να δούμε που δημιουργείται πρόβλημα. Εκεί θα γίνουν οι απαραίτητες αλλαγές για να προχωρήσουμε
».

Ο κ. Σγουρός θεωρεί πως η μεγάλη ευκαιρία ήταν το 1999, όταν δεν προχώρησε η μελέτη για την ανακατασκευή του γηπέδου, ενώ τόνισε πως οι ιστορικές προσφυγικές ομάδες πρέπει να παίζουν στη φυσική τους έδρα.

«Είναι πολύ σοβαρή η προμελέτη που έχουν στα χέρια τους οι άνθρωποι της ΑΕΚ. Από το 1999 είχα πει ότι είναι δυνατό να ανακατασκευαστεί κομμάτι-κομμάτι ξεκινώντας από την ανατολική πλευρά. Με κάθε ειλικρίνεια σας λέω ότι το γήπεδο μπορεί να γίνει. Πέρασαν 11 χρόνια, έχουν αλλάξει πολλά από τότε. Όμως ακόμη κι έτσι, βρισκόμαστε στο παρά ένα για να μπουν τα πράγματα στη θέση τους.

ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Πανιώνιος και άλλες ομάδες εκπροσωπούν τους Έλληνες της προσφυγιάς. Δεν είναι δυνατό να μην παίζουν στη φυσική τους έδρα. Πρέπει να δημιουργηθεί μια καθαρή εγκατάσταση με χώρους πολλαπλών δραστηριοτήτων με τη συνδρομή της Πολιτείας
».

Τέλος, απάντησε και σε όσους θεωρούν πως αναφέρεται στο γηπεδικό της ΑΕΚ προσδοκώντας πολιτικά οφέλη.

«Πρώτα από όλα δεν πήγα εγώ στην ΑΕΚ, αλλά ήρθαν και με βρήκαν. Αυτό το έργο δεν θα γίνει από την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Απλά θα συμμετάσχουμε και εμείς, θα συμβάλλουμε μέχρι ενός ποσοστού. Δεν μπορεί να γίνει από το κράτος. Θα πρέπει να ασχοληθεί ο Δήμος της Νέας Φιλαδέλφειας, αλλά και οι όμοροι δήμοι. Εγώ θα είμαι σύμμαχος στην προσπάθεια, αφού δεν είμαι χθεσινός στον αθλητισμό. Δεν μπορεί να με κατηγορήσει κανείς».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου