AekLovers

Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2011

Μια ομάδα όχι σε "Τέλμα", αλλά σε "Τέρμα"..



Δυστηχώς η ΑΕΚ, μια ομάδα με τόσο κόσμο και τόση ιστορία, έχει γίνει έρμαιο στις ορέξεις κάθε μικρομεσαίας ομάδας, που ψάχνει να σώσει την παρτίδα της, μόνη εξαίρεση η Λάρισα εκεί όμως ήταν ο μοναδικός στόχος της και υπήρχαν και οι 100.000€ της τιμωρίας. Κάθε χρόνο η ομάδα καταγράφει αρνητικά ρεκόρ (φέτος κατέγραψε αρνητικό ρεκόρ, συγκομιδής βαθμών εκτός έδρας σε έναν γύρο, αλλά και αρνητικό ρεκόρ προσέλευσης φιλάθλων)

Δυστηχώς όμως και όλοι οι φίλαθλοι της ΑΕΚ, δεν αντέδρασαν όταν έπρεπε σε όλες γενικά τις αλλαγές και εκφάνσεις των διοικητικών αλλά και των αγωνιστικών μεταπτώσεων της ομάδας. θα προσπαθήσουμε μέσω αυτού του άρθρου να καταγράψουμε κάποιες βασικές αιτίες αλλά και να κάνουμε και κάποιες προτάσεις προς την ΠΑΕ για το πως θα φύγει (αν γίνεται), από αυτό όχι το "τέλμα", αλλά το τέρμα.
  1. Το ΟΑΚΑ είναι ένα πραγματκά αφιλόξενο γήπεδο, το οποίο μάλιστα είναι και !!ζημιογώνο!! για την ΠΑΕ, όταν έχει κάτω από 10.000 φιλάθλους, σε αυτό το σημείο να τονίσουμε σε κάποιους που προτρέπουν να ρίξουν και άλλο τις τιμές π.χ 10€, να πω ότι δεν πάνε παρακάτω...κυρίως γιατί ακόμα και τα φθηνά δεν φεύγουν όλα... και δεύτερο και βασικό το ΟΑΚΑ, έχει ένα !σταθερό! ανά κάθισμα - φίλαθλο κόστος συντήρησης, πέραν του βασικού τιμολογίου συντήρησης και ενοικίασης. Προτείνουμε λοιπόν η ομάδα να πάει στην Ριζούπολη, ουτως ώστε να μην έχει τουλάχιστον ζημια σε κάθε αγώνα. Από την ΠΑΕ, ακούγεται πως θα πάνε μόνο όταν μπουν οι μπουλτόζες στη Φιλαδέλφεια (όπως έκανε και ο ΟΣΦΠ).
  2. Η τωρινή διοίκηση αλλά και τα στελέχη της ΠΑΕ, είναι άνθρωποι που τρέχουν από το πρωί μέχρι το βράδυ για την ΑΕΚ, είναι οι περισσότεροι ΑΕΚτζήδες εν' αντιθέση της Προεδρίας Νικολαίδη που η ΑΕΚ είχε γεμίσει Παναθηναικούς. όμως πληρώνουν ακόμα αμαρτίες του παρελθόντος, πολύ βαριές. θα πρέπει απλώς να πουν ξεκάθαρα στο κόσμο της ΑΕΚ, ποια είναι οι στρατηγική, οι στόχοι, και η πολιτική της ομάδας, σε αγωνιστικό, γηπεδικό, εμπορικό επίπεδο. Ξεκάθαρα, ρητά, και ειληκρινά.
  3. Ποτέ στην ΠΑΕ, δεν απόρριψαν κάποιον επενδυτή, ούτε είπε κανείς πως δεν ψάχνουν συνεργάτες (σε μετοχικό, δοικητικό, χορηγικό, γηπεδικό, εμπορικό επίπεδο). Προτίνουμε απλώς το άνοιγμα του μετοχολόγιου σε όλο το κόσμο που επιθυμεί να αποκτήσει μετοχές.
  4. Ο Χατζηχρήστος, έχει καταστίσει αμέτοχο το πιο δυναμικό τμήμα φιλάθλων της original (σε αυτό το σημείο, επειδή πολύ την κατηγορούν, ανα δεν ήταν αυτή ποιος θα ήταν στο γήπεδο χθες??4.000 μόνη της και 3.000 όλοι οι υπόλοιπη). Ο λόγος είναι η πολύ καλή σχέση του με τον Αδαμίδη λόγω γηπέδου, όμως θα πρέπει σε κάτι τέτοιες περιστάσεις να είναι περισσότερο ενεργή, δραστήρια, δυναμική, και άκαμπτη.
  5. Η ΑΕΚ έχασε πολύ σε επικοινωνιακό επίπεδο με το πόρισμα του διαχειριστικού ελέγχου, όπου από Σεπτέβριο είχαν πει, ότι θα βγεί, και ακόμα είναι στα γραφεία της ΠΑΕ. Η αλήθεια είναι πως οι ορκωτοί λογιστές, ήταν από το πρωί μέχρι το βράδυ στην ΠΑΕ, και έλεγχαν μέχρι και το τελευταίο τιμολόγιο, μέχρι και το τελευταίο λογιστικό βιβλίο, μέχρι και το τελευταίο λογιστικό στοιχείο...θα πρέπει άμεσα να γίνει συνέντευξη τύπου, και να τονιστεί γιατι άργησε τόσο το πόρισμα, αλλά και ποια ήταν οι πορεία των εργασίων της ομάδας των ορκωτών λογιστών (καταγραφή και πληροφόρηση, μήνα, μήνα..)
  6. Σε αγωνιστικό επίπεδο, φταίνε όλοι και ο Χιμένεθ, και ο Ντούσαν και οι παίκτες, σε αυτό το σημείο να τονίσουμε το ότι δεν έκανε ο Μπάγιεβιτς για την ΑΕΚ, δεν σημαίνει πως κάνει και ο Χιμένεθ, δηλαδή αποκλείεται να μην κάνει κανένας τους?? παρόλο που και οι δύο δουλευουν-αν πολύ για την ομάδα, και πραγματικά ξέρουν τι σημαίνει ΑΕΚ, αλλά απλώς άποψη μου δεν κάνουν.. από την άλλη όμως παρόλο που δεν είμαι Μπαγιεβιτσικός, ο Μπάγιεβιτς ζήτημα είναι αν έπαιρνε 700.000€ όλοι μαζί με το επιτελείο του, και στην τελική έφυγε, δεν τα πήρε, ούτε τα διεκδίκησε (όπως άλλοι..), από την άλλη ο Χιμένεθ με το επιτελείο του μαζί με την εφορία κοστίζει 1.700.0000€ + σπίτια σε όλους + μία τελευταίου μοντέλου Mercedes., μέχρι και ψυχολόγος ήρθε για τους παίκτες, που και καλά είχαν ψυχολογικό πρόβλημα αφού κέρδιζαν τον Παναθηναικό και χάναν από την Κέρκυρα,,, αλλά τι έκανε και αυτός, ο κύριος καθηγητής όπως τον λέγανε όταν είχε έρθει... η ΑΕΚ θα πρέπει να κάνει όχι 5,6 αλλά 3 μεταγραφές καλές τουλάχιστον όχι επιπέδου Νταντόμο, ούτε επιπέδου eder, ούτε Β εθνικής Γαλλίας, ή παίκτες από την Άμπαλη Ισλανδία (παρεπιπτόντως το εγχρείρημα Γκρέταρσον, απέτυχε...), και το καλοκαίρι να ψάξει για ένα κανονικό προπονητή, γιατι ο Χιμένεθ μόλις 3 χρόνια προπονητής ήταν, τώρα φτιάχνεται, αλλά δυστηχώς θα καεί τσάμπα στην ΑΕΚ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου