AekLovers

Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

Φάκελος - "Papa Bouba Diop"

Ήρθε στην ΑΕΚ ως η πιο δαπανηρή μεταγραφή του καλοκαιριού, θρίλλερ κανονικό για 2 μήνες, το όνομα του παιζόταν σε όλες τις αθλητικές εφημερίδες. Τελικός ένα βράδυ, μετά από μακρόωρες διαπραγματεύσης, μεταξύ ανδρονίκου και Αδαμίδη, ο παίκτης (που από καιρό είχε δηλώσει την επιθυμία του να έρθει στην ΑΕΚ) πείστηκε να παραχωρηθεί μόλις με 300.000€ + περίπου 200.000€ αν η ΑΕΚ βγει στο Champions League, όμως η μέχρι τώρα, παρόλο που οι καθαρές ετήσιες αμοιβές του χωρίς την εφορία αγγίζει τις 700.000€/έτος..
παρουσία του με την Κιτρινόμαυρη φανέλα είναι πενιχρή, σε 6 μήνες και το μόνο που θυμόμαστε από αυτόν είναι η ασίστ του με το Καπνογόνο με αντίπαλο τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ, και η κούρσα του με το κερδισμένο πέναλτυ στο παιχνίδι με την Ζενίτ στην Ρωσσία.
Στο αεροδρόμιο των υποδέκτηκαν περίπου 200 φίλοι της ΑΕΚ, ιδού και ένα video από την υποδοχή στο Ελ. Βενιζέλος Video - Υποδοχή Ντιοπ

Οι εφημερίδες και τι δεν γράψανε, "πήρε επιτέλους κανονικό αμυντικό χαφ", "θηρίο για την ΑΕΚ", "εντυπωσίασε στα εργομετρικά με τη διάπλαση του", "έχει 20-25 πάσα για να ξεκινά παιχνίδι από τον 
άξονα", "τρώει τον αντίπαλο με μαχαιροπίρουνο", "εκτελεί φάουλ, και έχει μακρυνό σουτ", κλπ, κλπ

τελικά όμως μάλλον σε παλαίμαχο ποδοσφαιριστή μοιάζει, μάλλον κάτι σε σενεγαλέζο Ραμπεσαντρατανά (παρεπιπτόντως πολύ καλύτερο βιογραφικό είχε ο Γάλλος, ειδικά σε τίτλους, άλλο μετά τι έγινε, αλλά..333 συμμετοχές και 40 γκολ, στην Γαλλία να θυμήσουμε...)

Η Βιογραφία του
Το βιογραφικό πλούσιο, αλλά όχι και τόσο..., αν εξαιρέσεις το σημαντικό γεγονός ότι έχει 63 συμμετοχές με την Σενεγάλη, από εκεί και πέρα είχε 129 συμμετοχές σε 6 σεζόν στην Αγγλία 21,5 Μ.Ο, όταν ο μέσος όρος αγώνων στην Αγγλία φτάνει στα 40 παιχνίδια. πέρισυ ήταν αμυντικό χαφ στην ομάδα που υποβιβάστηκε, κάνοντας δίδυμο με τις;ίδιες συμμετοχές κιόλας στην ομάδα τους, με το Μπασινά (που έφυγε κλωτσηδών από την ΑΕΚ, με την οποία έκανε 16 συμμετοχές σε ένα γύρο, ενώ σε ένα γύρο ο Ντιοπ έκανε 8). από το 2004-2007, έπαιζε στη fulham (μια ομάδα που την μια χρονιά είναι στην Α και μια στην Β αγγλία), και χωρίς κανένα τίτλο.στην Α κατηγορία, πριν έπαιζε στην Γαλλία 76 συμμετοχές.στην Lens, στην ομάδα που είναι τελευταία σε κατάταξη στην ιστορία του Γαλλικού πρωταθλήματος (φέτος παλεύει για τη σωτηρία της), αφού έχει πάρει μόλις ένα πρωτάθλημα το 1998. ο μόνος τίτλος του ήταν στην Ελβετία με την Grasshopers (που είναι μόνιμη πρωταθλήτρια αφού έχει 27 τίτλους), παρόλα αυτά η ΑΕΚ την είχε αποκλείσει άνετα στο παρελθόν από την Ευρώπη (βάζοντας της 3 γκολ στην έδρα της).

Η προσφορά του στην ΑΕΚ
8 συμμετοχές, 4 τραυματισμούς (2 μυικούς, 2 στον αχίλλειο τέντοντα), 4 κίτρινες κάρτες, 1 κόκκινη κάρτα, 1 πέναλτυ, 1 γκολ, 1 ασίστ.

όπως καταλαβαίνεται η προσφορά του στην ΑΕΚ, πολύ μικρή, το είχαμε γράψει εδώ στο AEKLOVERS, σε σχόλιο μετά από κάθε αγώνα, ότι ήταν πάντοτε αργός, νοχελικός, με απλά μια σωστή πάσα στα 10-15 μέτρα, αλλά γενικώς ήταν ωσεί παρών σε κάθε αγώνα.

Το μέλλον του στην ΑΕΚ
Αν δε κόστιζε τόσο για την ΑΕΚ, και αν δε φοβάταν η ΑΕΚ το πλήγμα σε επικοινωνιακό επίπεδο, ήδη θα φώναζε ομάδες για να τον πουλήσει.. παρόλα αυτά, θα ήθελαν πολύ στην ΠΑΕ να αληθεύουν τα σεναρια περί ενδιαφέροντος ομάδας από την Αγγλία.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου