AekLovers

Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2010

Μετά από πολύ καιρό μια αμιγώς Ελληνική αμυντική γραμμή για την ΑΕΚ

Από το σύνολο των 10 αμυντικών της ΑΕΚ, ξένοι είναι μόνο ο Νταντόμο, ο Νασούτι και ο Γιάχιτς. 2 από του οποιος ξέρουν από την ελληνική νοοτροπία ο Νασούτι πέρισυ στον ΑΡΗ και ο Γιάχιτς διανύει την 4 χρονιά του στην Ελλάδα και ξέρει και ελληνικά επίσης. Με πίσω τους στο γήπεδο να έχουν τον  Έλληνα Αραμπατζή να φυλάει τα γκολ ποστ.

Σε κάθε περίπτωση η ελληνοποίηση είναι σπουδαίο στοιχείο της ΑΕΚ, εξάλλου μην ξεχνάμε ότι και τη περίοδο που έπαιζε σπουδαία μπάλα η ΑΕΚ είχε κυρίως Έλληνες αμυντικούς (βλέπε Μανωλάς, Κασάπης, Μπορμπόκης, Βλάχος, Κωστένογλου, Καραγιάννης κ.α)

Οι Έλληνες παίκτης έχει δείξει η πρόσφατη ιστορία ότι σαν βασική τους ικανότητα έχουν την αναχαίτιση και όχι η δημιουργία.

Από την ΑΕΚ μην ξεχνούμε βγήκαν ή πέρασαν τα περισσότερα βασικά center back της εθνικής Ελλάδος τα τελευταία χρόνια, (Παπασταθόπουλος, Μόρας, Κυριάκος, Δέλλας, Καψής), αν σε αυτούς συμπεριλάβουμε τους αμυντικογενείς παίκτες, Κατσουράνης, Ζαγοράκης, Ζήκος τότε η σήμασία του Έλληνα παίκτη λαμβάνει ακόμα πιο βαριά σημασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου